Archive for December, 2008

2008 in Memory

Hi all

Bertemu kembali sempena menutup tahun 2008 kali ini dengan menyenaraikan peristiwa2 penting yang mengharukan dan apa yang berjaya aku capai dan gapai… ala2 ke puncak..

baby1

  1. Babyku berjaya dikahwinkan dengan Beyonce dan berjaya menimang 4 org anak tapi seekor meninggal dunia. more details..

 

dsc03992a Pada April, aku bjaya membeli kereta idamanku- Suzuki Swift..ku namakan “baby gurl”. more details.. 

 

 

dsc03911 Bulan August, aku bjaya mendapatkan Video Cam- JVC ku yang pertama. contoh paparannya hasil camku.. :  Ziana Zain di Separuh akhir Muzik2 .. Click

 

 

dsc03914Bulan Oct 08 yg lepas, sempat aku menyambar external hardisc- Touch/250Gb dengan harga RM250 tunai..

 

 

dsc037431Bulan Nov yang lepas, bjaya jua ku menjejaki kakiku ke Phuket, Thailand. more details..

 

 

Bulan Dec, laptop/Asus- N10C idamanku bjaya ku miliki dengan berkat kesabaran selama setahun. more details..

Comments (1)

My new Laptop-Asus/N10 Series

Tanggal Dec 26th, 2008 akhirnya complete la list down aku utk thn 2008 ni..bjaya jugakla aku beli laptop ni..seronoknya..dapat beli jugak ..lama jugakla aku survey nak beli yg mana…budget aku dlm rm2500 with high specs..akhirnya terbeli yang ni – Asus/N10 Series dengan specs yang aku suka semua ada; high speed/2G-Ram, audio-altec langsing, small size-10′, gaphic-nvidia GeForce dan sbg.harganya? RM2700..buat installment 12mths, bei kat Low Yatt..yg bestnya spes sama ngan Sony-Vaio…

Comments (2)

Merry Christmas & Happy New Year 2009

rf0025Salam New Year and Merry Christmas…

Sebelum terlambat dan mulai busy, tak pasai2 aku buat dulu helaian blog kali ini sebelum sibuk dengan New Year 2009 dan akan dimulai dengan Skuad AJL- bersama ZianaFolks yang lain di Bukit Jalil pada 18 Jan 2009 ni.. Biasala kena bersedia sebelum aku mulai sibuk….

1561a1

Bersempena new year yang berapa hari lagi..aku nak ucapkan moga korang dah pasang azam baru bagi tahun baru ni dengan penuh keceriaan dan maju dalam kerjaya… Bagi korang yang celebrate Christmas pulak… Merry2 Christmas dan ingatla pada mereka yang mengalami kejadian Tanah Runtuh di Bukit Antarabangsa yerk !! motif???..tak pe la… janji korang bahagia…

Chow….. kay

Leave a Comment

Phuket Trip- Nov 08 [volume 2]

Hi..kembali lagi kita sesi Phuket trip- volume 2. kali ini nak berkongsi bab makan2 di sana. Punya la susah nak mencari makanan ‘halal’ kat Phuket. Tak sama macam trip ke Bangkok lasy year, banyak pilihan kedai makan. May be kat sini, more tourist and foreigner, so tak banyak sangat kot Muslim food kat sini

Anyway, kitaorg makan je la apa yang jumpa disekitar Pantai patong tu…

dsc03781 sebelah ni, namanya ‘kelapa Patong alabama’. nama aku bagi sendiri ekk..jgn tersilap lak..hahah.. harganya tak hengat..tapi tak lebih 100baht..

 

dsc03783

kat sebelah kanan anda pulak ni, namanya “ketam barbeque beralaskan pingganan madu”….harganya 350baht kalau tak lupe la… lupe pulak..kalau nak tau harga dalam RM, u all tolak jer “0” blkg yer..let say 350baht tu..hasilnya rm35 arr..sedap gile ketam dia…segar dari laut cina selatan agaknya…

dsc03782Kat sini pulak “tomyam ala kampung”…harganya semangkuk 150baht..sedap jugak tapi mahal mak bapak…

 

Selebihnya kat bawah ni, seafood yang sempat aku ambikkan utk menaikkan selera makan korang..kuang..kuang…

                                                                                                      

Comments (2)

Ziana Zain…Mara ke AJL 2008

zzPertandingan Separuh Akhir kategori Pop Rock itu turut  mengundangkan kejutan apabila pihak penganjur, TV3, mengumumkan kemasukan lagu ciptaan Azlan Abu Hassan dan Azalea, Dingin, nyanyian Ziana Zain sebagai salah satu finalis kategori Balada.

Minggu lepas, keputusan Balada mencetuskan kontroversi apabila Dingin tidak layak ke final sedangkan ramai menganggap ia karya bermutu serta persembahan mantap daripada Ziana. Banyak jugha komen-komen peminat dilontarkan dalam murai.com.my sendiri. Namun itu hanya pandangan peminat yang tentu tidak sama dengan juri.
Mengulas tentang kelayakan baru Dingin, Azhar Borhan selaku ketua juri berkata, ia terjadi kerana kuota AJL23 kini ditambah lagi kepada 14 buah lagu.
untitled-copyKatanya, barisan juri berpendapat, selepas kesemua 3 kategori selesai,  kategori Balada menunjukkan lebih banyak karya-karya yang bermutu pada tahun ini.zz1
“Markah untuk lagu Dingin tidak jauh berbeza dengan lagu lain yang menjadi finalis dalam kategori Balada. Namun pemilihan ini bukan atas desakan sesetengah pihak yang mahukan lagu ini dan Ziana bertanding ke final,” jelasnya.

Bagi yang belum menonton Muzik2 separuh akhir itu..anda boleh menilai sendiri seharusnya Ziana layak atau tidak… klik sini bagi menonton video

Leave a Comment

Info- Free Anonymous HIV Screening

PT Foundation Free Anonymous HIV Screening

(Get tested for HIV without revealing your name or IC number)

e17336

Starting August 2008, you can get tested for HIV for FREE and without revealing your name and IC number in

Service in Kuala Lumpur:
Date: Every Tuesday (7pm-9pm) & Saturday (3pm-5pm)
Location: PT Foundation Pink Triangle Drop-in Center
For appointment, please call 03-40444611, 10:00am-6:00pm, Monday to Friday.

Cost: FREE
Type of Test: Rapid Test (Result will be available within 10-15 minutes)
Pre and Post Test Counselling will be provided by trained Counsellors.
The service is for 18 years old and above only.

Source: http://www.ptfmalaysia.org/

Leave a Comment

Phuket Trip- Nov 08 [volume 1]

Hi

Bertemu lagi bagi koleksi terbaru Phuket Trip- Nov 08 volume 1. berikut dapatkah anda bezakan yang mana wanita tulin dan palsu? Paparan berikut antara artis yang terlibat dalam pementasan malam diva di Simon Cabaret- Phuket yang ku tonton. Tiket masuk dalam RM80/sejam setengah show.

Comments (1)

Older Posts »