Ziana Zain…Mara ke AJL 2008

zzPertandingan Separuh Akhir kategori Pop Rock itu turut  mengundangkan kejutan apabila pihak penganjur, TV3, mengumumkan kemasukan lagu ciptaan Azlan Abu Hassan dan Azalea, Dingin, nyanyian Ziana Zain sebagai salah satu finalis kategori Balada.

Minggu lepas, keputusan Balada mencetuskan kontroversi apabila Dingin tidak layak ke final sedangkan ramai menganggap ia karya bermutu serta persembahan mantap daripada Ziana. Banyak jugha komen-komen peminat dilontarkan dalam murai.com.my sendiri. Namun itu hanya pandangan peminat yang tentu tidak sama dengan juri.
Mengulas tentang kelayakan baru Dingin, Azhar Borhan selaku ketua juri berkata, ia terjadi kerana kuota AJL23 kini ditambah lagi kepada 14 buah lagu.
untitled-copyKatanya, barisan juri berpendapat, selepas kesemua 3 kategori selesai,  kategori Balada menunjukkan lebih banyak karya-karya yang bermutu pada tahun ini.zz1
“Markah untuk lagu Dingin tidak jauh berbeza dengan lagu lain yang menjadi finalis dalam kategori Balada. Namun pemilihan ini bukan atas desakan sesetengah pihak yang mahukan lagu ini dan Ziana bertanding ke final,” jelasnya.

Bagi yang belum menonton Muzik2 separuh akhir itu..anda boleh menilai sendiri seharusnya Ziana layak atau tidak… klik sini bagi menonton video

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: