Phuket Trip- Nov 08 [volume 2]

Hi..kembali lagi kita sesi Phuket trip- volume 2. kali ini nak berkongsi bab makan2 di sana. Punya la susah nak mencari makanan ‘halal’ kat Phuket. Tak sama macam trip ke Bangkok lasy year, banyak pilihan kedai makan. May be kat sini, more tourist and foreigner, so tak banyak sangat kot Muslim food kat sini

Anyway, kitaorg makan je la apa yang jumpa disekitar Pantai patong tu…

dsc03781 sebelah ni, namanya ‘kelapa Patong alabama’. nama aku bagi sendiri ekk..jgn tersilap lak..hahah.. harganya tak hengat..tapi tak lebih 100baht..

 

dsc03783

kat sebelah kanan anda pulak ni, namanya “ketam barbeque beralaskan pingganan madu”….harganya 350baht kalau tak lupe la… lupe pulak..kalau nak tau harga dalam RM, u all tolak jer “0” blkg yer..let say 350baht tu..hasilnya rm35 arr..sedap gile ketam dia…segar dari laut cina selatan agaknya…

dsc03782Kat sini pulak “tomyam ala kampung”…harganya semangkuk 150baht..sedap jugak tapi mahal mak bapak…

 

Selebihnya kat bawah ni, seafood yang sempat aku ambikkan utk menaikkan selera makan korang..kuang..kuang…

                                                                                                      

2 Comments »

  1. izzo said

    mak aiiiii
    mewah hang makan kat sana

  2. azzhar9009 said

    takla mewah..ala kadar je..janji kenyang jek

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: