Fraser Hill Trip’s – Jan 2009

Ermm.. bertemu kembali ke sesi melancong edisi 2009. Dimulai dengan Jan 2009, tiada apa2 plan nak melancong atau shopping ke mana2..aku pi la berjalan dengan Izzo ke Frase Hill, Pahang.. tempat yang tak penah sampai lagi di Malaysia ni.. Berikut paparan sebelum menujuk ke sana yang mungkin berguna buat sesapa yang plan nak ke sana…

Here..i would like to share Fraser hill history.. 

dsc03919Fraser’s Hill takes its name after a Scotttish trader, Louis James Fraser, who set up a tin-ore trading station in the forested mountain between the Selangor-Pahang borders during the end of the 19th century.
Using a mule train to ascend the hill, Fraser traded in tin-ore until the fateful day when he dissapeared in the forested hills.
The bishop of Malaya at the time, Ferguson -Davis, mounted a search for Fraser. The search failed to find him but the potential of the hills as a cool gateway was uncovered. The hills were surveyed and in 1919 developed into a hill resort named after the missing Scotsman.

Now, you may follow my trip before and after. Lets go…but before it please bring all your stuff’s like jacket/sweater that the most important… the lowest temperature during my trip is 16’c.

dsc03917 Welcome to Fraser Hill when you arrive. My trip from KL to Fraser Hill took time 2hours…Good tips before you go there..dsc03918they have time going up and going down as the road is one way (please refer picture here)…

 

Berikutnya, lets we follow my journey during that day, Jan 12th, 2009 and tgk2 apa yg sempat dibuat di sana:

dsc03992

 This my ‘baby gurlz” yang menemani aku ke sana..pjalanan kira2 2jam…

 

 

dsc_4342

Sempat berposing dengan ‘baby gurklz’ kat highway..just near to Empangan apa ntah namanya..tak tau pulak aku..

 

dsc03934Mercu tanda kat sana… kalau ke sana jgn lupe ambik pic kat sini kalau tak… mmg tak sah…

 

 

dsc03949Disini la kita org stay… Shahzan Inn.. rate room per night/RM145… ambik studio room dengan kemudahan asas..okla setakat nak tido mmg selesa jugakla… ada semua facility kat sini..wireless ada kat lobby ngan Cofee house… kat bilik ada astro etc… rasa nak chatting tu di persilakan ke lobby yer..  

okla guyz…. im feel tired now… will continue soon…..coz i still have a lots to share …  kan panjang2 bosan pulak kan…. lu tunggu la sendiri katanya !!!

3 Comments »

  1. Hazel said

    Ada orang cakap uol pi Fraser Hill naik Nissan X-Trail… camner tu?

  2. azzhar9009 said

    itu semua fitnah..ala2 mahsuri gitu…kan ada pic kete hem sbg bukti u all.. biasa la gosip semata

  3. izzo said

    Warna kereta mungkin hampir sama
    Suzuki Swift dan Nissan X-Trail tak dapat beza ka?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: