Bukit Cahaya Trip’s – Jan 2009

070101-vmyKembali kita dalam JJJM- Bukit Cahaya edition (Jan 27th, 2009) ..Biasala kan..dah namanya cuti sempena CNY ni… aku ajakla hmate aku jejln.. so we all decide pi la Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam, Selangor…yer la last aku pi pun waktu form 3..mmg dah lama giler..  sama2 kita ikut my journey ke sana…

“The world’s first agro-forestry park is a scenic 1,258ha site that offers some of the most stunning tropical vegetation, interesting nature trails and lots more.”shr_200304_08_13_001 

 

Oppss..sebelum tu nak la citer serba sedikit bukit Cahaya ni bagi yg tak tau…

OPERATING HOURS:

8am – 5pm (Tuesday – Sunday) The park is closed every Monday except public and school holidays. For more information, please call +603-5510 6922/5510 7048.

ENTRANCE FEES:

Entrance fees are RM3 (adult) and RM1 (for child up to age 11 and senior citizens).
Additional fees to enter the Four Seasons Temperate Garden are RM3 (adult) and RM1 (for child up to age 11).

Skrg kita sambung my trip ke sana..sebelum sampai ke sana..kitaorg singgah sebentar kat Masjid Shah Alam, katanya nak solat tp kitaorg sampai kul 11am kat sana..solat apa namanya? solat gerhana ke? opss dah tlepas la u all..

dsc04486Cantik kan Masjid Shah Alam ni

dsc04485

Lepas tu kira2 15minit gitu,kitaorg pun sampai la Bukit Cahaya ni…

dsc044901Dah azab kan..poster dia..helo !! mgmt buat la sesuatu..malu jek kalau tourist datang..

dsc04568Tiket masuk ke sana.. macam2 kena byr u all.. car park RM3, entrance RM3, sewa basikal pun kena byr

dsc04493

s6304381Kitaorg naik basikal jek..sbbnya penat la kot..sbb panas terik waktu kitaorg dtg..sewa u all.. bus ada bagi yg malas nak mengayuh tu.. free ajak !!!

dsc04508Sempatla pose kat umah cantik sekal- KG Wawasan namanya..

dsc04520Macam suasana hari raya tak? Lepas tu kita org singgah la ke tempat tarikan utama kat Bukit Cahaya tu.. Rumah 4 musim.. waktu kita org dtg.. musim sejuk..sejuk giler ..suhu katanya -5’c.. x caya tgkla pic bwh ni..berguna utk yg nak masuk..mmg berguna..tgk bulan berapa then pi..

dsc04535

dsc04557Sempat posing ni..entrance bayar also u all..3 henggit

dsc04547Cantek kan kat dlm tu? macam frame gambar pulak

dsc04549Posing terakhir before kitaorg kuar.. x tahan sejuk sgt.. bab kata hmate aku tu..cam ne nak ke Kutub Utara katanya

Okla u all…setakat ini saja sesi JJJM kali ini…bertemu lagi yeah.. nak upload byk lagi pics, tapi takut pc u all lembab kan..maklumlah pc u all kendel kan ?? huhuh

7 Comments »

  1. ina said

    tk ajak kiter pun…uhuhhuhuhu

  2. azzhar9009 said

    haha.. next time ok

  3. izzo said

    ilham dari mana ni?
    lepas ni kena pi tanah terselatan di benua asia pula

  4. Karl said

    hye kay.

    xtau pun psl ur blog..

    so dis is my 1st time ere…

    hehe

    nnt karl link ur blog…. ni tumpang internet umah kwn tgh beraya

  5. azzhar9009 said

    hi karl
    thanks for it.. i will link urs also

  6. I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Reading this information So i’m satisfied to express that I’ve a very good uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I such a lot indubitably will make sure to don?t disregard this web site and give it a glance regularly.

  7. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never
    understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward
    for your next post, I will try to get the hang of it!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: