Archive for February, 2009

Lepak2 – Street Fighter katanya….

 

Semalam off day?? apa lagi kalau tak travel..semestinya ke GSC, Pavillion lah katanya.. buat apa? menonton filem terbaru – Street Fighter: The Legend Of Chun-li… Ikutilah ulasan filem ini serba sedikit..

 

street_fighterMovie : Street Fighter: The Legend Of Chun-li
Venue : GSV, Pavillion KL
Date/Time: Feb 26th, 2009 @ 1450
Rating: 3stars/5starsdsc04771
Comment: Filem ni tidak seperti yang aku jangkakan sbb pernah menonton Street Fighter sebelum ini. Tidak banyak
aksi yang dipaparkan dan agak perlahan plot filem ini.. Aksi kaki berputar Chun li tidak banyak ditonjolkan..
pendek citer? nak tgk lagi? tidak jawapanku

Leave a Comment

The Faboulous of Ziana Zain

1869f318f50f30d3169dd95f0b28e_4101

 

Hari ni Feb 26th, 2009..my off day .. biasa la melepak kat umah hari ni sebab dah beberapa hari asyik travel ajer..sampai tak ada masa utk diri sendiri relax2 sambil minum air kegemaran- nescafee 3 in 1.. Duk2 surfing ni ada pulak yg mintak update Zz column tu..walau malas.. terima la seadanya seperti berikut…

 

 

 

 

 

i27cvkmi9ruprxu55uzllw

y3sx2x7fbbcfxww8o7ssra

cover

jqwf1yegf1icswthjoetza

Comments (2)

Teluk Cempedak,Kuantan Trip’s – Feb 2009

070101-vmyDalam JJJM- Teluk Cempedak (TC),Kuantan Pahang edition (Feb 21st – 22nd, 2009) sempena cuti hari minggu, kami ber4 (MJ, Hazer dan LG) berangkatla ke Teluk Cempedak,Kuantan bagi menyempurna agenda holiday bagi bulan Feb 09 ni.. katanya dapat voucher utk stay di Hotel Hyatt Regency Resort , walaupun satu malam jer..gigihla jugak ke sana bagi memenuhi masa terluang tu dengan bantuan my baby girlz… Kesimpulannya memang hebat hotel ini dan sememangnya amat berpuas hati sekali.

dsc04696Seperti selalu, sebelum kita melihat apa yang ada di TC ni, kita ikuti serba sedikit background dia..

If there is a vote on which beach is more popular on the East Coast of Malaysia, Teluk Chempedak will definitely rank head-to-head with the well-known Pantai Cherating. Affectionately known simply as “T.C.” by the locals, Teluk Chempedak is the closest beach attraction for the city of half-a-million dwellers. Hence, it is not uncommon to see the beach is filled with evening strollers, kite flyers, windsurfers and even swimmers.”

“From Kuantan, look out for signboards that point you to Pantai Teluk Chempedak which is located just 10 minutes outside the city centre. This popular beach is hosted by the international-class Hyatt Regency Resort.

From Kuala Lumpur, Kuantan is a breezy two-and-half hour away on the scenic East Coast Expressway (ECE). Alternatively, there are 2-3 daily flights from KLIA to Kuantan Airport (KUA) on Malaysia Airlines (MH). Unfortunately, AirAsia (AK) does not fly to Kuantan. ”

Now, kita mulakan journey kita yeah …

dsc04726

gallery_44Inilah hotel yg kitaorg stay- Hyatt Regency Resort

dsc046961

dsc04706cantikkan pantai nya..

dsc04708

dsc04719

dsc04725

Sempat jugakla posing sambil menghirup udara segar pantai

dsc04709

dsc04730

sempat jugakla snapped kat TC ni.. hehe alam flora katanya

dsc04760

dsc04767

dsc04769

Lagi scenery dan permandangan TC ni..

dsc04710

 

Sebelum kita melabuhkan tirai JJCM kali ini, kawan kita ni sibuk jugak nak posing utk blog tercinta ni… namanya Christina katanya (aku bagi nama)… ambeekkkk…

Sekian sahaja… vasssttt …

 

Comments (6)

Pulau Ketam,Klang Trip’s – Feb 2009

070101-vmyDalam JJJM- Pulau Ketam,Klang Selangor edition (Feb 17th, 2009)..sempena cuti mmg tak der aktiviti sgt..cadangnya nak basuh kereta jer tapi si Izzo ni pulak ajak trip ke Pulau Ketam ni..yg memang tak pernah sampai pun.. okla lets merasa katanya.. trip ke sana campur transport, makan dan beli souvenier skit boleh la RM50++  u all… 

So Merasa kita kaji serba sedikit latar belakang Pulau Ketam ini yang located di area Port Klang, Selangor ini. From KL Sentral KTM station, it takes about 1 hours 15 minutes  to reach the Port Klang terminal. Once arrived, u need take ferry. Ferry are available everyday. The journey takes about 35 minutes.

dsc00074

“Pulau Ketam, or ‘Crab Island’ as it is called, is a unique island that is completely made of mangrove swamps with a village built on stilts nestled inside it. ”

“Long time ago, Pulau Ketam was desolated, small island full of “Mangrove Swamps” amd famous for its crabs. Three Hainan fishermen from Bagan Hainan, Port Klang, were the first to arrive at Pulau Ketam catching crabs for their living. At first, the came and returned to Port Klang daily. The journey took almost a day. A few month later, they built a small house to stay over nights. They rowed back to Port Klang the second day selling crabs and buying daily sundries it return. At 1872, they built a temple named “Chuan Eng Bio” located near Jalan Timur now. after that, they had decided to stay permanently.”

So kita ikuti journeyku di sana…

dsc04680Pening tak korang pic ni..saja jek..ni la Ferry yg kitaorg naik.. RM7 ajer..1way

dsc04676

dsc04678Dekat Jeti..sampai je terus ambik pic ni..cantik jugak kan ?

dsc_4763

dsc_4773Sempat jugakla posing walaupum panas terik

dsc04683

dsc_4775Beberapa lagi photo utk tatapan bersama

Okla u all nak mandi yer… bertemu lagi dalam JJCM yang akan datang.. vassst !!!

Comments (4)

Cameron Highland Trip’s – Feb 2009

070101-vmy Kembali kita dalam JJJM- Cameron Highland edition (Feb 12th, 2009)..sempena birthday aku, Izzo bawakla aku jejalan ke Cameron Highland disebabkan hmate sendiri pun tak der apa2 plan utk aku sbbnya aku sendiri yg ckp x nak celebrate this year..well memang pun sbnrnya malas sbb umur dah meningkat..tapi aku tau semua tu angka sahaja..tak meninggalkan kesan pada diriku.. sempena birthday ni..i just wish my career lebih berjaya dan dimurahkan rezeki selalu..

cameron-highlands

Kembali dalam sesi trip kali ini..mmg salah satu tempat yg mmg dalam list aku bg thn 2009 ni.. Cameron Highland. Kita ikuti my journey ke sana..  seperti biasa sejarah serba sedikit Cameron Highland…

dsc04664

Cameron Highlands is a highland region located about 121 km east of Ipoh and about 214 km north of Kuala Lumpur, in Pahang, Malaysia. At 5,000 ft (1,500 m) above sea level it is the highest area on the mainland, enjoys a cool climate, with temperatures no higher than 25 °C and rarely falls below 12°C year-round.

Cameron Highlands has a unique piece of history. It all begins in 1885 when a British Surveyor named William Cameron, accompanied by his companion, Kulop Riau, went on a mapping expedition of the Titiwangsa Range. In the expedition, they used elephants to carry them for months in a journey to explore the Titiwangsa Range. They started their adventurous tour from Tanjung Rambutan and started to trace the Kinta river to its origin. They then went through the Titiwangsa Range in a south – easterly direction. Not long after that, they stood on the summit of Mount Pondok Challi. Cameron reported that he saw a plateau, of an elevation of 4,400 to 4,500ft. But Cameron failed to mark his find on the map. In the 1920s, the location of the plateau was finally confirmed by a consensus of reports from subsequent expeditions. That’s how Cameron Highlands was discovered. To honor his discoveries, the highlands is named.

hotel1

Hotel yg kitaorg stay Rainbow Hotel

dsc_4751Bersama baby girlz yg banyak berjasa menjayakan JJCM

cameron-highlands-boh-tea-plantation

dsc_4715

Cantikkan scenery kat sini… Tea Farms

dsc_4721

dsc_4724

Sempat jugakla posing kat situh.. cantik u all

dsc_4736

dsc_4741

Tempat kitaorg breakfast sambil menghirup udara segar

dsc04671

dsc_4759Penutup sambil menghayati semangat butterfly.. maklumlah konsep butterfly boy kan..

Okla u all…bertemu lagi dalam sesi akan datang.. Bye2..  zassst !

Comments (2)

Lepak2 – Red Cliff katanya….

movie-iconaHari ni off day..biasa la klau tak der plan lain pagi2 ni aku pi tgk movie la..biarla org cakap Movie Maniaq..kelas kan.. pi la tgk citer apa yg ada sbb hari ni Rabu..murah u all.. harganya RM5 jek… 

dsc04655

4220xttentredcliffMovie :  Red Cliff, Part2
Venue : MBO, Galaxy Ampang, KL
Date/Time: Feb 11th, 2009 @ 1415
Rating: 3stars/5stars
Comment: Filem ni dikatakan menelan belanja US$80million, filem paling mahal kosnya di Asia, arahan director John Woo. Bagi aku filem
ni biasa jer sebab tak banyak aksi yang ditonjolkan. Agak slow jalan ceritanya tapi tak der la membosankan walaupun citernya agak lama
kira2 2jam 15 minit. Mengisahkan peperangan zaman dinasti warlord Cao Cao atau lebih best citer ni dikatakan “The Chronicles of the Three Kingdom”. Kalau org tanya nak tgk lagi tak ? bagi aku sorry, sekali cukupla ..

Malamnya pula, lebih kurang pukul 2pagi, mata tak ngantuk sbb sempatla menengok DVD pulak..citernya: Wayang ..rasanya untuk tahun ni aku tgk citer melayu yang paling paling best la so far.untuk tahun 2009 la…betul kata org citer seperti filem: Jogho walaupun aku tak pernah tgk lagi.. korang patut tengok sbb hebat sekali filem ni.. rugi tak tgk kat GSC hari tu…

wayangMovie :  Wayang
Venue : Mahligai C2, Desa Pandan tercinta
Date/Time: Feb 11th, 2009 @ 0200
Rating: 3.5 stars/5stars
Comment: Filem ni memang hebat arahan : Hatta Azad Khan, walaupun aku tak kenal siapa dia..tapi memang bestla citernya..Filem ini dikatakan mendapat sokongan penuh 100% oleh DAto’ Seri Ibrahim Abu Shah sendiri, iaitu Naib Canselor UiTM. UiTM juga dikatakan membiayai penerbitan filem ini selain medapat sokongan kewangan dan khidmat daripada Finas… seperti biasa org tanya nak tgk lagi tak? HARUS !!!  65dec-tick

Leave a Comment

Lepak2 – Changeling katanya….

movie-iconaHari ni biasalah dah cuti katanya… Ahad kan..so dari aku duk melepak tak tau nak buat apa..hmate semua ada hal masing2… aku ambik keputusan dengan pi la tgk wayang dengan Kamalmo.. mulanya nak tgk kat OU tapi macam jauh pulak..so decided pi kat GSC, Pavillion la tempat favaourite aku…mahal sikit tapi berbaloi jugakla sbb selesa dan mengasyikkan.. Ikutilah seperti berikut ulasannya..

changeling

dsc04654

Movie :  Changeling
Venue : GSC, Pavillion, KL
 Date/Time: Feb 08th, 2009 @ 1815
 Rating: 4stars/5stars65dec-tick
 Comment: Bagi aku memang patut dipuji lakonan Angelina Jolie dan sapa ntah budak yang berlakon dalam filem ni yg bnama David.. mmg ada kelas.. mulanya mmg tak der dlm list pun nak tgk citer ni sbb macam tak menarik iklan dia..tapi sbb Kamalmo dah ajak..so aku pi la jugak.. menitis jugakla air mata tercinta ni..mmg menarik dan di recommendkan buat semua penggemar movie ni ..  Kalau org tanya nak tgk lagi ke? jawapan aku: HARUSLA NYEH !!!

Leave a Comment

Older Posts »