Lepak2 – Red Cliff katanya….

movie-iconaHari ni off day..biasa la klau tak der plan lain pagi2 ni aku pi tgk movie la..biarla org cakap Movie Maniaq..kelas kan.. pi la tgk citer apa yg ada sbb hari ni Rabu..murah u all.. harganya RM5 jek… 

dsc04655

4220xttentredcliffMovie :  Red Cliff, Part2
Venue : MBO, Galaxy Ampang, KL
Date/Time: Feb 11th, 2009 @ 1415
Rating: 3stars/5stars
Comment: Filem ni dikatakan menelan belanja US$80million, filem paling mahal kosnya di Asia, arahan director John Woo. Bagi aku filem
ni biasa jer sebab tak banyak aksi yang ditonjolkan. Agak slow jalan ceritanya tapi tak der la membosankan walaupun citernya agak lama
kira2 2jam 15 minit. Mengisahkan peperangan zaman dinasti warlord Cao Cao atau lebih best citer ni dikatakan “The Chronicles of the Three Kingdom”. Kalau org tanya nak tgk lagi tak ? bagi aku sorry, sekali cukupla ..

Malamnya pula, lebih kurang pukul 2pagi, mata tak ngantuk sbb sempatla menengok DVD pulak..citernya: Wayang ..rasanya untuk tahun ni aku tgk citer melayu yang paling paling best la so far.untuk tahun 2009 la…betul kata org citer seperti filem: Jogho walaupun aku tak pernah tgk lagi.. korang patut tengok sbb hebat sekali filem ni.. rugi tak tgk kat GSC hari tu…

wayangMovie :  Wayang
Venue : Mahligai C2, Desa Pandan tercinta
Date/Time: Feb 11th, 2009 @ 0200
Rating: 3.5 stars/5stars
Comment: Filem ni memang hebat arahan : Hatta Azad Khan, walaupun aku tak kenal siapa dia..tapi memang bestla citernya..Filem ini dikatakan mendapat sokongan penuh 100% oleh DAto’ Seri Ibrahim Abu Shah sendiri, iaitu Naib Canselor UiTM. UiTM juga dikatakan membiayai penerbitan filem ini selain medapat sokongan kewangan dan khidmat daripada Finas… seperti biasa org tanya nak tgk lagi tak? HARUS !!!  65dec-tick

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: