Pulau Ketam,Klang Trip’s – Feb 2009

070101-vmyDalam JJJM- Pulau Ketam,Klang Selangor edition (Feb 17th, 2009)..sempena cuti mmg tak der aktiviti sgt..cadangnya nak basuh kereta jer tapi si Izzo ni pulak ajak trip ke Pulau Ketam ni..yg memang tak pernah sampai pun.. okla lets merasa katanya.. trip ke sana campur transport, makan dan beli souvenier skit boleh la RM50++  u all… 

So Merasa kita kaji serba sedikit latar belakang Pulau Ketam ini yang located di area Port Klang, Selangor ini. From KL Sentral KTM station, it takes about 1 hours 15 minutes  to reach the Port Klang terminal. Once arrived, u need take ferry. Ferry are available everyday. The journey takes about 35 minutes.

dsc00074

“Pulau Ketam, or ‘Crab Island’ as it is called, is a unique island that is completely made of mangrove swamps with a village built on stilts nestled inside it. ”

“Long time ago, Pulau Ketam was desolated, small island full of “Mangrove Swamps” amd famous for its crabs. Three Hainan fishermen from Bagan Hainan, Port Klang, were the first to arrive at Pulau Ketam catching crabs for their living. At first, the came and returned to Port Klang daily. The journey took almost a day. A few month later, they built a small house to stay over nights. They rowed back to Port Klang the second day selling crabs and buying daily sundries it return. At 1872, they built a temple named “Chuan Eng Bio” located near Jalan Timur now. after that, they had decided to stay permanently.”

So kita ikuti journeyku di sana…

dsc04680Pening tak korang pic ni..saja jek..ni la Ferry yg kitaorg naik.. RM7 ajer..1way

dsc04676

dsc04678Dekat Jeti..sampai je terus ambik pic ni..cantik jugak kan ?

dsc_4763

dsc_4773Sempat jugakla posing walaupum panas terik

dsc04683

dsc_4775Beberapa lagi photo utk tatapan bersama

Okla u all nak mandi yer… bertemu lagi dalam JJCM yang akan datang.. vassst !!!

4 Comments »

  1. izzo said

    siapa tak tau yang makan ketam bagai nak rak dan sanggup bungkus ketam masak merah naik komuter dan bawa balik rumah?

  2. azzhar9009 said

    motif?

  3. hazel said

    JJCM also kah? mana makanannya?

  4. azzhar9009 said

    JJJM la .. pandai je ubah hem nya tagline- JJJM= jalan jalan jamu mata la…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: