Archive for artis

Catch the Beast, 4minute and G.Na at the

Leave a Comment

The Faboulous of Ziana Zain

1869f318f50f30d3169dd95f0b28e_4101

 

Hari ni Feb 26th, 2009..my off day .. biasa la melepak kat umah hari ni sebab dah beberapa hari asyik travel ajer..sampai tak ada masa utk diri sendiri relax2 sambil minum air kegemaran- nescafee 3 in 1.. Duk2 surfing ni ada pulak yg mintak update Zz column tu..walau malas.. terima la seadanya seperti berikut…

 

 

 

 

 

i27cvkmi9ruprxu55uzllw

y3sx2x7fbbcfxww8o7ssra

cover

jqwf1yegf1icswthjoetza

Comments (2)

Truly Diva – D’only Ziana Zain pt1

zz4a

Kembali kita dalam sesi Truly Diva – D’only Ziana Zain pt1 – zaman kanak2. Kali ini kita cuba mengimbau zaman kanak2 Diva kita sorg ni- Ziana Zain.. Korang mesti ada yg tgelak sbb melihatkan betapa kendelnya (not pretty) zaman kanak2 dan waktu persekolahan dulu. Gambar2 berikut diperolehi dalam koleksi aku sendiri yang mmg dari dulu ada buat simpanan bila browse internet dan jugak dari FansClub ZZ sendiri… ni pun disebabkan permintaan dari kawan2 yg biasa melawati blogku ini… vassst !!!

Full Name : Siti Roziana Binti Zain
Stage Name : Ziana Zain
D.O.B : May 02, 1968
Profession : Singer, Actress, Model
Nationality : Malaysian
Race/ Religion : Malay/ Islamic
Favorite Singer : Whitney Houston, Anita Baker

Family photos 

Macam tak percaya kan tgk pic ni.. lain sgt..alalala anak sapa ntah?? hehe

Berikut serba sedikit kata2 ZZ sendiri:

During her younger days, says Ziana, she loved to stroll all over the places in and around her hometown with friends. If a day went by without going out on a stroll, she would feel sort of uneasy because it was like a habit.

“We really enjoyed strolling just any where without any specific destination in mind. There were times when we were back home late at dusk. Mother noticed this strange habit of mine. She used to get angry and gave some pep talks. But all her advices usually entered my left ear and went out the right.”

“I was like a boy in school, a tomboy really. I don’t know why but I felt quite natural. I was kind of rough and most of the boys were scared of me. There’s not even one boy around who was brave enough to come near me. If anyone tried to be funny with me, I would chase him around with a shoe in my hand.

Tetap menunjukkan kaki kan.. motif? hehhe

Ni ntah siapa kat sebelah ZZ kan? Perasan tak kbykan pic kak G ni ..mesti jelirkan kaki kan? hehhe

Okla itu sahaja, koleksi zaman kanak2 kak G untuk tontonan semua… sekian terima kasih..

Comments (1)

Truly Diva – D’only Ziana Zain

 mj2n0219copyTruly Diva- Ziana Zain.. is it true?  yeahh 100% true ! Well.. entah kenapa pun tak tau tetiba rasa nak lepaskan my appreciation for the only my idol- kak G.. percaya atau tidak sudah 19 tahun kak G berada di persada seni..  

Ada org ckp kenapa minat Ziana zain? biasanya perempuan jer yg minat dia..jawab aku senang ajer : ” suka hati aku la nak minat siapa, ko peduli apa? ” Mmg la setiap org ada idola masing2 kan..tapi Ziana zain – Dirimu Satu 

Okla..tak guna berceloteh panjang kan.. ikutilah serba sedikit latar belakang kak G ni yer…

zzzz

Ziana Zain (Siti Roziana Zain) was born in Kampung Simpang Merpati, Malacca, to Zain Abdullah and Robiah Abdul, in May 02, 1968. She is the oldest daughter of five, among them Anuar Zain, who is also an artiste…

dsc03140aa-copy

Mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah Shah Alam, kemudian melanjutkan pelajaran ke Sekolah Menengah Sultan Abdul Aziz. Pengalaman sebelum menjadi artis: Menjadi tukang masak kantin sebaik sahaja tamat persekolahan, kemudian menjadi operator pengeluaran di kilang JVC Shah Alam selama 7 bulan. Selepas itu berkerja sebagai juruwang di Holiday Inn Shah Alam sebelum menjadi pramugari MAS selama 2 tahun.

17zz2

zz2a

Atas permintaan Izzo: Zaman jadi pramugari MAS

Ziana Zain, anak kepada pegawai polis ini dilahirkan di Merlimau, Melaka 35 tahun dahulu. Dari pekerja kilang, gadis ini bertukar karier menjadi seorang pramugari. Namun minatnya dalam bidang seni mula membuak-buak ketika bertugas di syarikat penerbangan itu, lantas gadis yang dikenali sebagai Ziana Zain ini mula menyertai pelbagai pertandingan nyanyian yang diadakan di tanah air. Ketika itu tiada siapa yang mengetahui dia adalah kakak kepada penyanyi cilik, Anuar Zain yang sebelum itu amat dikenali dengan nyanyian lagu Kain Pelikat.

Lantas bakat Ziana dapat juga dihidu oleh BMG Music. Pada tahun 1992, Ziana Zain akhirnya berjaya dinginmenghasilkan album sulungnya. Tanpa diduga albumnya mendapat sambutan menerusi lagu hits Madah Berhelah yang juga merupakan judul album tersebut. Anak sulung dari 5 beradik ini mula dikenali dan dilihat bakal menjadi diva suatu hari nanti. Telahan itu semakin menjadi realiti apabila album kedua Ziana Zain berjudul Ziana Zain menghasilkan jualan menghampiri 100 ribu unit.

 Studio albums

Greatest hits/Live albums   

 

Studio albums  

 

  • 1994: Sembilu
  • 1995: Sembilu II
  • 1996: Maria Mariana
  • 1997: Merah
  • 1998: Mariana Mariana II
  • 2005: Sembilu 2005
  • 2005: Pontianak Menjerit
  • 2007: Qabil Khushry Qabil Igam

 Source: 

Comments (2)

AJL23 with ZianaFolks

Seperti biasa kita kembali dengan acara AJL23 bersama ZF’s.. berikut serba sedikit kenangan bersama mereka yang menghadiri AJL dan sama2 la kita merasai suasananya… thanks for all ZF’s yg begitu sporting especially Pieces,SycoGurlz, kak dora, Ina dan ramai lagi…

Inilah tiket yang digunakan ketika nak masuk AJL23

 

 

 

Ini pulak T-shirt yg kita org pakai.. paparan depan

 

 

 

Ini paparan belakang T-shirt Zf’s

 

 

 

Inilah belon rasmi di malam bersejarah itu

 

 

 

Belon yang menjadi teman pelukanku di kala AJL23

 

 

 

Ramainya org…bersesak sebelum masuk stadium

 

 

 

Bergambar sebelum pulang ke teratak masing2

 

 

 

Sekian sahaja..terima kasih

Comments (1)

Anugerah Juara Lagu – AJL23

Biasa la tu..apa yang biasa ntah.. pada hari AJL 23 tu, Jan 18th, 2009..aku ngan hmate aku pergilah tanda sokongan kepada Idola aku yang amat ku sayangi, kak Ziana Zain.. dilaporkan kira2 10000 penonton hadir memeriahkan majlis..walaupun sesak tapi aku bersyukur sbb join ZF’s dan semestinya lega sedikitla sbb semuanya diaturkan dengan baik sekali..dari segi arrangement tempat duduk dan segalanya…

Ulasan AJl23 secara ringkas: Walaupun keputusan tak memihak kepada Idola aku, tapi aku tetap berbangga dan berpuas hati dengan showmanship yang ditunjukkan kak G walaupun dikategorikan artis veteran berbanding calon2 lain AJL23 itu.. sehinggkan hampir menitiskan air mata syahdu tanda terharunya melihat persembahan kak G– she still outstdanding and superb !! Viva forever bak kata ‘Spice Girls’….

 ** New ** Klik untuk view video or mp3 kak G…

Berikut koleksi yang teramat aku kagumi bagi Idolaku (Kredit utk Minag Jinggo..sorryla sbb tpaksa edit dan buat copyright sendiri certain pic sbb kiter punya tak clear sgt..)

Keputusan penuh:

# Persembahan Terbaik – Faizal Tahir (Sampai Syurga)  Live AJL23
 
# Vokal Terbaik – Faizal Tahir (Sampai Syurga)
 # Kategori Etnik Kreatif – Farawahida (Persoalan Cinta) Live AJL23
 # Kategori Balada – Faizal Tahir (Sampai Syurga) 
 # Kategori Pop Rock – Meet Uncle Hussein (Lagu Untukmu) Live AJL23
 # Juara Lagu 23 – Meet Uncle Hussein (Lagu Untukmu)

Berikutnya .. ku kongsi serba sedikit suasana di malam yang penuh bersejarah itu.

Photo 1: Begitu sporting Zf’s

 

 

 

 

Photo 2: Gigih menunggu untuk idola masing2

 

 

 

 

Photo 3: Ramainya umat manusia

 

 

 

 

Photo 4: Ketika MUH dijulang as Juara AJL23

 

 

 

 

Rasa2 nak tgk video klik kak G perform..klik sini

Comments (3)

Aura Anugerah Juara Lagu

Berikut petikan ucapan ringkas my Idola, Ziana Zain sebelum perform utk AJL ni…

ziana2222

Buat semua ZianaFolks yang disayangi..Terima kasih sesangat.. atas berkat doa korang…doa yang lain..keluarga semua akhirnya rezeki menyebelahi kiter… alhamdulillah terima kasih kat semua..Tak akak nak cakap cam ne dah…”      

 Source: Click

Sekarang mulai rasa bahangnya…sbb malam ni dah start AJL ni… aku pun pi ngan hmate aku… join la ZF sekali.. bestnya… Wish u Kak G all the best and moga bjaya nanti perform yg terbaik !!! 

Leave a Comment